Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Naam The Hookers alleen nog voor intern gebruik

Statutair blijft de naam RC The Hookers bestaan, maar naar buiten toe heet de Hoekse rugbyclub voortaan RC Hoek van Holland.

Dit meldt het bestuur in de nieuwsbrief voor de leden. De nieuwe naam is op meerdere plekken al zichtbaar, zoals op de eigen website. Als reden wordt het bekende probleem met de Nederlandse vertaling van The Hookers (de hoeren, red.) genoemd en de noodzaak om tijdens de vakantie opnieuw teams in te schrijven.

De naam van de rugbyclub is al langer onderwerp van discussie. Vorig jaar stemde een meerderheid van de leden in met een wijziging van de naam in The Hoekers, maar in een extra vergadering werd de benodigde twee derde meerderheid niet gehaald en bleef de naam The Hookers.

De oplossing die het bestuur nu heeft bedacht, is dat de statutaire naam gehandhaafd blijft en dus de officiële naam blijft, maar niet meer gebruikt wordt voor externe communicatie-uitingen. Intern kan de naam The Hookers nog wel als 'ondertitel' gebruikt worden, aldus het bestuur. Naar buiten toe zal voortaan de naam RC Hoek van Holland worden gebruikt. Op de website heet de vereniging nu Rugbyclub Hoek van Holland. Ook de afkorting RCHVH zal op communicatie-uitingen komen te staan. Het bestuur noemt het drie commerciële namen, die extern en intern gebruikt zullen worden. "Binnen de club gaan we het gesprek aan over logische doorontwikkeling van het naamgebruik. Dat komt dan ook terug in de aanpassing van het logo en dergelijke."