Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyclub gaat toch door als The Hookers

Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland verandert de naam toch niet naar The Hoekers.

Een meerderheid van de leden stemde vorige maand in met de naamswijziging. Vorige week moest dat via een extra vergadering nog definitief worden vastgelegd in de statuten.

Er was een twee derde meerderheid nodig om de wijziging daadwerkelijk door te voeren, maar die werd niet gehaald. Van de leden stemde 63 procent voor en dat was te weinig. Daardoor gaat de naamswijziging niet door.

Daarmee blijft de clubnaam The Hookers. Een hooker is bij rugby een positie in het veld, maar is in de Engelse (straat)taal ook een ander woord voor prostituee. Toenmalig voorzitter Ron Plaizier liet in januari nog aan de WOS weten dat dit naar buiten toe soms problemen oplevert. Internationale spelers worden door hun omgeving raar aangekeken als ze zeggen dat ze zich melden bij 'The Hookers'. En grote sponsoren willen zich volgens Plaizier vanwege de naam niet aan de club binden.

"We blijven dus bij de vigerende statuten en houden respect voor de huidige naam rugbyclub The Hookers en hiermee uiteraard dus ook voor een door de leden genomen democratische beslissing", schrijft het bestuur aan de leden van de club. "Klein voordeel hierbij is dat buiten onze historie, die vele mensen mooie tijden en herinneringen heeft gebracht, nu onder dezelfde culturele symbolen kan worden doorgezet. Ook de verdeling van meningen over de te kiezen namen is nu niet meer van toepassing."