Archief
Rijnmond

Rijnmond

Hoekse rugbyclub verder als The Hoekers

Rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland gaat de clubnaam veranderen naar The Hoekers.

Dat is gisteravond besloten tijdens een extra algemene ledenvergadering. Een meerderheid van de ongeveer 50 aanwezige leden stemde in met het besluit. De naamswijziging zal over ongeveer een maand van kracht gaan.

De naam The Hookers brengt internationaal wat problemen met zich mee, omdat het in het Engels ook gebruikt wordt als benaming van een prostituee. Hierdoor is het bijvoorbeeld moeilijk voor de club om grotere sponsoren aan te trekken.

De leden konden gisteren kiezen voor twee opties: The Hook en The Hoekers, waarbij in het laatste geval de uitspraak hetzelfde blijft, maar alleen de schrijfwijze verandert. Met 64 procent van de stemmen werd dus voor The Hoekers gekozen.

Bestuurlijke wijzigingen

De Hoekse rugbyclub zal ook bestuurlijk wat veranderingen ondergaan. Ron Plaizier stopt na minder dan twee jaar als voorzitter en wordt voorlopig opgevolgd door de president van de club Jan van Burg. Hij blijft aan tot een nieuwe kandidaat zich aandient. Penningmeester Ingrid van der Ploeg zou ook stoppen, maar zij zal de honneurs nog even waarnemen. Secretaris Merel Mostert wordt opgevolgd door het duo Daphne Hendriks en Daisy Krommenhoek.

De club wil de komende tijd gaan inzetten op het werven van nieuwe leden, in het bijzonder bij de jeugd en de dames. Net als veel andere clubs in de regio, heeft ook The Hookers te maken gehad met een afname van het ledenaantal. Ook tracht het bestuur oud-spelers en veteranen weer bij de club te betrekken door met een opzet te komen om de zogenoemde 'Old Suckers' nieuw leven in te blazen.