Archief

Tot september geen plek meer voor honden bij Divoza

Door personeelsgebrek en veranderd gedrag van 'corona-honden' is er een voorlopige hondenstop bij het Maaslandse dierenvakantieland Divoza.

Sinds mei zit het dierenvakantieland helemaal vol. Niet alle dierenverblijven zijn echter bezet. "Door een tekort aan personeel kan ik letterlijk niet meer honden aannemen en hebben we dus een hondenstop", legt eigenaar Mirella Köhler uit. Divoza werkt veel met studenten, maar die kunnen vooral worden ingezet in de vakanties. Doordat dierenbezitters hun vakantie nu veel meer spreiden dan voor de coronaperiode - mede omdat er ook in andere opvangcentra geen plaats is voor hun huisdier - is de piekperiode nu langer. En daarmee loopt die ook buiten de zomervakantie door.

Ook de intake, opvang en verzorging van honden en katten neemt meer tijd in beslag. In de coronatijd hebben veel mensen een huisdier aangeschaft. Huisdieren die voor een groot deel binnen en vrijwel nooit alleen zijn geweest. Dat resulteert erin dat zij vaker te maken krijgen met verlatingsangst. Ook hadden zij weinig tot geen contact met andere huisdieren en hebben ze nu soms moeite om soortgenoten te begrijpen en een gepaste houding te geven. Er is nu vaak eerst in kennismaking en een proefnacht om te kijken hoe de hond het in het vakantieverblijf doet.