Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 30: Kwartfinale eindstation Mats Duwel op EYOF

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Vrijdag

Badminton - De kwartfinale bleek het eindstation van Mats Duwel uit Naaldwijk en zijn dubbelpartner Flora Wang op de EYOF in Slowakije. Het duo verloor met 21-17 en 21-16 van Polen.

Badminton - Mats Duwel uit Naaldwijk heeft op de EYOF in Slowakije - samen met Flora Wang - de kwartfinale bereikt van het gemengd dubbelspel. De wedstrijd tegen Griekenland duurde maar 17 minuten. Later vandaag wordt de kwartfinale gespeeld.

Donderdag

Badminton - Na de uitschakeling in het enkelspel, is Mats Duwel op de EYOF in Slowakije wel door in het gemengd dubbelspel. Samen met Flora Wang versloeg hij een duo uit Azerbeidzjan. Morgen is de achtste finale.

Judo - Voor Tobias Bosveld uit Maassluis zit het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Slowaakse Banská Bystrica er alweer op. De judoka kwam niet verder dan de eerste ronde.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het WTA-toernooi in Warschau (Polen). De Monsterse verloor in drie sets van Sara Errani uit Italië. Het werd 6-1, 5-7 en 6-4. Rus kwam in de derde set nog wel terug van een 5-0 achterstand naar 5-4.

Dinsdag

Badminton - Mats Duwel uit Naaldwijk is er op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Slowaakse Banská Bystrica niet in geslaagd om de achtste finales te halen. De 16-jarige Westlander won vandaag weliswaar van Slowakije en Griekenland, maar had zijn beide partijen op maandag al verloren. Hij eindigt als derde in de poule, net niet voldoende voor de knock-outfase.

Wielrennen - Voorafgaand aan de Profronde Westland in Wateringen wordt ook dit jaar weer een Sprintcup gereden. Gisteren werden de renners aan elkaar gekoppeld. Deze duo's zijn gevormd: Ramon Sinkeldam/Niki Terpstra, Taco van der Hoorn/Lennard Hofstede, Bauke Mollema/Pascal Eenkhoorn, Nils Eekhoff/Danny van Poppel, Fabio Jakobsen/Dylan van Baarle.

Maandag

Handbal - Vier speelsters uit onze regio zijn opgeroepen voor de nationale ploeg onder 18 jaar: Judith van der Helm, Romee Maarschalkerweerd, Alieke van Maurik en Bianca Schanssema. Het team begint zaterdag aan het WK U18 in Noord-Macedonië. Nederland speelt in de groepsfase tegen Slovenië, Guinee en Roemenië.