Archief
Google Maps

Google Maps

Geen toilet bij Arendsduin

Er komt geen openbaar toilet bij strandopgang Arendsduin in 's-Gravenzande. Er ligt op dit gedeelte van het strand geen riolering en is er geen stroomvoorziening.

Dit antwoordt wethouder Ferwerda op vragen van de Westlandse VVD-fractie. Die wilde weten of de gemeente mogelijkheden zag voor een sanitaire voorziening, omdat er bij Arendsduin geen strandtent is. Volgens Ferwerda heeft de gemeente niet eerder meldingen en klachten gekregen over het gebrek aan sanitaire voorzieningen.

De gemeente is wel bereid om waar nodig maatregelen te nemen om zwerfafval op het strand tegen te gaan. Volgens de VVD zijn er na een mooie stranddag overvolle prullenbakken en ligt er veel afval op het stand. De fractie wilde weten of het college mogelijkheden zag om tussen Slag Beukel en Arendsduin (tijdelijke) extra prullenbakken te plaatsen. Volgens de wethouder worden dagelijks en soms vaker per dag afvalbakken geleegd op het stand. "Op het strand ter hoogte van slag Arendsduin staan prullenbakken en een afvaleiland. Deze bakken lopen vrijwel nooit over en relatief gezien valt de hoeveelheid zwerfafval daar ook mee", schrijft hij. Maar hij is bereid om extra afvalboeien te plaatsen op de locaties waar de capaciteit tekort schiet.

De vraag van de VVD om bij strandopgang Arendsduin meer parkeergelegenheid voor fietsen te realiseren, zal de gemeente doorsturen naar de provincie. Die is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het fietspad en de parkeervoorziening voor fietsen, aldus Ferwerda.

Betaalmogelijkheden

De VVD heeft inmiddels ook vragen gesteld over de betaalmogelijkheden op de parkeerplaatsen bij het Westlandse strand. De fractie zegt geconstateerd te hebben dat op zonnige dagen lange wachtrijen staan bij de parkeerautomaten. Het college wordt opgeroepen te onderzoeken of er in de toekomst gebruik kan worden gemaakt van modernere betaalsystemen zoals contactloos betalen (in- en uitrijden met bankpas) en om de aanschaf van een dagticket beter te communiceren. Want het is volgens de VVD momenteel voor veel strandgangers niet duidelijk dat een dagticket kan worden aangeschaft.