Archief
WOS

WOS

Drie Westlanders aangehouden voor rellen bij ADO-Excelsior

De politie heeft deze week drie mannen uit Westland aangehouden voor de rellen bij de promotiewedstrijd ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam, op zondag 29 mei dit jaar.

Gisterochtend werden onder anderen mensen gearresteerd in de Burgemeester Cramerlaan in De Lier en de Oudlaan in Naaldwijk. Ook is er iemand uit Honselersdijk mee naar het politiebureau genomen. Hoe oud de verdachten zijn, is niet bekend. In totaal zijn er deze week in de hele Haagse regio vijftien mensen aangehouden in de leeftijdscategorie 16 tot en met 50 jaar.

Na afloop van de wedstrijd bestormde een groep relschoppers vanuit de thuisvakken het veld, waarbij onder meer met zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior-supporters werd gegooid. Buiten het stadion werden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal en al bekogeld. Meerdere agenten raakten gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis. De politiehonden werden ook niet ontzien. Zo werd er met een kettingslot op de rug van een diensthond geslagen en werd er een brandende fakkel onder een hond gegooid.

Beelden van de relschoppers zijn getoond in Team West, social media en op de website van de politie. Naar aanleiding daarvan konden de verdachten worden geïdentificeerd. De teller staat tot dusver op 23 aangehouden verdachten, maar het onderzoek duurt nog voort.