Archief
Google Maps

Google Maps

SV Den Hoorn wil nieuw kunstgrasveld aanleggen

Voetbalclub SV Den Hoorn wil een van de huidige grasvelden op het E.R. van Dijk Sportcomplex vervangen door kunstgras. Daarvoor heeft het een lening gevraagd aan de gemeente Midden-Delfland.

De vereniging heeft al twee kunstgrasvelden, maar wil (mede) vanwege de overstap van het eerste elftal naar de zaterdag als vaste speeldag nog een veld ombouwen.

Met de ombouw van een natuur- naar kunstgrasveld is een bedrag van een kleine 600.000 euro gemoeid. Daarvoor heeft de club een lening aangevraagd, die in termijnen kan worden terugbetaald. Het college van B en W staat hier positief tegenover, maar vanwege de grootte van het bedrag moet de gemeenteraad op 30 augustus hier een beslissing over nemen.

Zienswijze

Het college wilde de zaak in eerste instantie afdoen via een raadsbrief, waarbij raadsleden tot 10 augustus een zienswijze konden indienen. Dit vanwege de snelheid. SV Den Hoorn wil namelijk in september al beginnen met de ombouw.

De oppositiepartijen OGP, Mijn Partij en ChristenUnie hebben een stokje voor deze procedure gestoken. "Het gaat om een besluit waar veel geld mee is gemoeid, dat impact heeft voor de vereniging, maar ook de omgeving", reageerde Jakob Jongsma (OGP) op de brief van het college. "Daarnaast is het ons inziens aan de raad (als bestuursorgaan) om hierover te besluiten en zeker niet de raadsleden individueel. Dat laatste is ons inziens onrechtmatig."

Dat er nu niet op 10 augustus al een beslissing valt, maar pas op 30 augustus, is volgens vice-voorzitter Nic van Marrewijk van SV Den Hoorn geen probleem. "Als we op 30 augustus groen licht hebben, kunnen we op 1 september beginnen", laat hij weten aan de WOS.