Archief
Paul Vis

Paul Vis

Eerste derby Quintus - Velo in december

De handbalsters van Velo debuteren op zaterdag 3 september in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen de nummer 4 van vorig seizoen, VZV. Dat blijkt uit het programma, dat deze week is gepresenteerd.

De ploeg uit Wateringen promoveerde vorige maand voor het eerst in de historie naar het hoogste niveau. Daarmee wordt het een van de tegenstanders van Quintus uit Kwintsheul, dat al sinds jaar en dag uitkomt in de eredivisie. De twee ploegen treffen elkaar op zaterdagavond 3 december voor het eerst. Die wedstrijd wordt gespeeld in Kwintsheul. De terugwedstrijd in Wateringen staat gepland voor zaterdag 11 maart.

Quintus, dat deze zomer veel speelsters ziet stoppen of vertrekken, opent het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen de runner-up van afgelopen seizoen: VOC uit Amsterdam. De tweede wedstrijd is tegen promovendus PSV.

Programma eerste 5 speelronden:

Zaterdag 3 september:
VOC - Quintus
Velo - VZV

Zaterdag 10 september:
V&L - Velo
Quintus - PSV

Zaterdag 17 september:
Venlo - Quintus
Kwiek - Velo

Zaterdag 24 september:
DSVD - Velo
Quintus - BFC

Zaterdag 8 oktober:
VOC - Velo
Quintus - V&L

Nog drie derby's

In nog drie andere competities staan derby's gepland tussen regioploegen. In de tweede divisie bij de dames treffen WPK/Westlandia en Quintus 2 elkaar en in de hoofdklasse-dames spelen Verburch en WPK/Westlandia 2. In de hoofdklasse bij de heren spelen Dios en WPK/Westlandia ook dit seizoen weer tegen elkaar. Wedstrijddata voor die competities zijn nog niet bekend.