Archief

Penalty's schieten voor het goede doel

Bij voetbalvereniging Westlandia in Naaldwijk wordt op 18 september het eerste Nederlandse kampioenschap penalty's schieten gehouden.

Er kunnen 32 teams van 5 personen meedingen naar deze nationale titel. Naast een sportieve happening is het ook een sociaal-maatschappelijk evenement, want het is de bedoeling dat de teams geld inzamelen voor een zelf gekozen goed doel. Voor de winnaars en hun goede doel ligt een bedrag van 5.000 euro klaar.

Het penaltyschieten is niet de enige manier om geld voor goede doelen bijeen te krijgen, zo stelt Bloeme Doens van de organiserende Stichting Superwise Media. Samen met partner Mutasport is de webshop AllesOranje.nl opgezet, waar artikelen rond het WK-voetbal kunnen worden gekocht. Die artikelen worden voorzien van de logo's van de 32 uitgekozen goede doelen en de opbrengst gaat ook naar die doelen. "Het WK komt er in het najaar aan en wij denken dat als je dan toch een Oranje-shirtje wilt, je dat beter kan kopen wetende dat je geld naar de deelnemende goede doelen gaat", aldus Doens.

De Penaltycup wordt live vanaf het Westlandia-terrein uitgezonden op WOS Radio. Op het WOS-podium treedt onder andere DJ Bombastic op. Verder zijn er diverse andere activiteiten, zoals een penalty-clinic door oud-voetballer Chaly Jones (inschrijven via penaltycup.nl) en kunnen er penalty's genomen worden waarbij een limousine het doel verdedigt. De eerste editie van de Penaltycup wordt feestelijk afgesloten met de After Penalty Party.

Iedereen mag zich met een team inschrijven voor de Penaltycup, maar er zijn slechts 32 startbewijzen. Het is dus zaak er snel bij te zijn, want wie het eerst komt, het eerst maalt. Na de inschrijving wordt er door de organisatie contact opgenomen voor de verdere stappen. Zo wordt gecontroleerd of het gekozen goede doel ook erkend is. Meer informatie is te vinden op de websitePenaltycup.nl, waar ook een inschrijvingsformulier is te vinden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland