Archief
WOS

'Human Memory' favoriete buitenkunstwerk van Noord en Zuid-Holland

Het duo-kunstwerk 'Human Memory', waarvan de helft in natuurgebied Het Kraaiennest tussen De Lier en Maasland staat, is gekozen tot het favoriete buitenkunstwerk in West-Nederland.

Dat is zondag bekendgemaakt in het KRO-NCRV ontbijtprogramma De Ochtend van 4 op NPO Radio. Het dubbel-werk is gemaakt door de Japanse kunstenaar Kouji Ohno. Het bestaat uit een silhouet van een mensfiguur (aan de Rotterdamseweg in Delft) en de feitelijke mensfiguur (in Het Kraaiennest).

Het werk symboliseert de verbinding tussen stad en platteland. Beide sculpturen zijn gemaakt van oude fietsen als verwijzing naar de fiets als typisch Hollands vervoermiddel.

De verkiezing wordt voor het tweede jaar op rij gehouden. Afgelopen week stond buitenkunst uit Noord-Holland en Zuid-Holland centraal (regio West-Nederland). Luisteraars konden kiezen uit tien werken, allemaal aanbevolen door een luisteraar. De komende weken vindt de verkiezing nog in de vier andere Nederlandse regio's plaats.

De vijf regionale winnaars strijden vanaf maandag 15 augustus met elkaar om de titel 'meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland'. Op zondag 28 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het silhouet-deel van 'Human Memory' aan de Rotterdamseweg in Delft. WOS