Archief
Westlands Museum

Westlands Museum

Gezocht: hokkenfoto's

Het Westlands Museum is op jacht naar recente en oude foto's van 'hokken', roemruchte verzamelplaatsen van Westlandse jongeren.

Het museum aan de Middel Broekweg in Honselersdijk start in september een tentoonstelling over de Westlandse Jeugdcultuur, over de periode 1960 tot aan nu. Hokken zijn daarin een zeer belangrijk onderdeel en verdienen een ruime plek in de tentoonstelling. Met hokkenfoto’s die goed de sfeer in een hok weergeven.

Daarom doet het museum een beroep op alle Westlandse hokken om sfeerfoto’s op te sturen. Dat kan eenvoudig door ze te mailen naar info@westlandsmuseum.nl of te appen naar 0646362455. Vermeld de naam van je hok erbij en het dorp waar het hok gevestigd is.

Het museum gooit hierbij een lokmiddel in de strijd. Elk hok dat minimaal vijf foto’s opstuurt, krijgt een hokpartner-pakket. Dit bestaat uit een Westlandse vlag (100x150 cm) en een partnersticker, die in het hok geplakt kan worden. Bovendien worden 5 speciale prijzen verloot onder de deelnemende hokken.

Matthijs van der Meulen vertelde op de radio wat de verschillen zijn tussen de jeugdcultuur van vandaag de dag en vroeger

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland