Archief

Maassluis tekent woon-werk akkoord met partners Hoekse Lijn

De gemeente Maassluis sluit een woon-werk akkoord Hoekse Lijn met de gemeenten Vlaardingen, Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland om de bouw van betaalbare woningen te versnellen en tegelijkertijd voldoende werklocaties te realiseren.

Sjoerd Kuiper, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening, Maassluis: “Met dit woon-werkakkoord tussen onze gemeenten en de provincie kunnen wij in onze stad een doorbraak bereiken in een deel van de Kapelpolder dat grenst aan de Binnenstad. Onze Maassluizers hebben dringend behoefte aan goede, duurzame en betaalbare woningen en aan moderne werkgelegenheid. Goed om ons sterk te maken voor zulke nieuwe combinaties van wonen en werken. De komende jaren gaan wij het verschil maken tegen verloedering en voor de kwaliteit van wonen en werken. Het woon-werkakkoord biedt voor de hele regio nieuwe kansen.”

Sjef Evers, wethouder Financiën en Economie, Maassluis: "Door deze regionale samenwerking tussen de partners van de Hoekse Lijn zijn ook de economische belangen van Maassluis geborgd in de regio."

In Maassluis wordt het verouderde bedrijventerrein Kapelpolder gemengd gebied voor wonen en werken. Er worden zeker 500 extra woningen gebouwd, waarvan minstens 35% sociale huur en 35% middeldure koop of huur. De bedrijven krijgen 4,4 hectare terug, door in Maassluis de bedrijventerreinen beter te benutten en met een extra bedrijventerrein in Hoek van Holland.