Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 27: De Zoete in middenmoot op omnium

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van al het kleine(re) sportnieuws, waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Wielrennen - Mylène de Zoete is bij de Nations Cupwedstrijd baanwielrennen in Cali (Colombia) vannacht als negende geëindigd op het onderdeel omnium. Het was haar tweede en laatste onderdeel.

Zaterdag

Voetbal - Evan Rottier laat vooralsnog een goede indruk achter bij FC Eindhoven. De Maassluizer speelde deze week twee oefenwedstrijden en was in beide duels de enige doelpuntenmaker. Zowel tegen RBC (woensdag) als tegen Jong PSV (vandaag) werd het 1-0. Rottier is op proef in Eindhoven, nadat hij weg mocht bij ADO Den Haag.

Wielrennen - Mylène de Zoete is bij de Nations Cupwedstrijd baanwielrennen in Cali (Colombia) vannacht net naast het podium geëindigd. Op de afvalkoers werd de Naaldwijkse vierde. Vanavond is er een nieuwe kans, dan rijdt ze het omnium.

Donderdag

Tennis - Voor Arantxa Rus zit het WTA-toernooi in Contrexeville (Frankrijk) er alweer op. De 31-jarige Monsterse verloor in de tweede ronde van de Spaanse Cristina Bucsa: 7-6 en 6-2.

Dinsdag

Wielrennen - Mylène de Zoete doet deze week mee aan de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Cali (Colombia). De Naaldwijkse komt in actie op de onderdelen afvalkoers en omnium.

Voetbal - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving voetbalt Joël Meijnckens volgend seizoen niet voor Lyra. De Lierenaren kondigden de transfer van de Maassluizer van MSV'71 naar Lyra in maart al aan. Nu blijkt dat Meijnckens toch voor HBSS heeft gekozen. Hij volgt teamgenoten Kevin Edmilson Santos en Mohammed Rasuli naar Schiedam.

Tennis - Arantxa Rus heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in Contrexeville (Frankrijk). De 31-jarige Monsterse was in twee sets te sterk voor de Française Julie Gervais: 6-0 en 6-3.

Atletiek - De Westlandse atleet Yannick Rolvink heeft zich op de EK U18 ook geplaatst voor de finale van het kogelstoten. Vanochtend kwam hij in Jerusalem met de hakken over de sloot door de kwalificatie. Hij moest zich plaatsen bij de beste 12 deelnemers. Rolvink werd 12e met zijn stoot van 17,57 meter, 4 centimeter meer dan de Est Tristan Aik Sild. De finale is morgenochtend; vanavond staat hij in de finale van het discuswerpen.

Trainer Marco Bronswijk vertelde op de radio wat hij verwacht van de wedstrijden van Yannick
Maandag

Atletiek - Naaldwijker Yannick Rolvink heeft zich vanavond in Jerusalem geplaatst voor de finaleronde van het discuswerpen tijdens de EK U18. De eerste poging ging niet goed, maar in de tweede plantte hij de schijf netjes voorbij de kwalificatielijn die op 56,50 meter was neergelegd. Yannick liet 56,56 meter noteren.

Voetbal - Maarten van der Want keept ook het komende seizoen voor Olbia Calcio 1905. De 27-jarige Honselersdijker heeft zijn contract met een jaar verlengd. Van der Want, die een verleden heeft in de jeugd van SV Honselersdijk, Westlandia en ADO Den Haag, speelt al sinds 2014 in Italië. Eerst voor Virtus Entella en sinds 2015 voor Olbia.