Archief
WOS

WOS

Tiener vast voor beroving en bedreiging in Maassluis

De politie heeft gistermiddag een 16-jarige jongen aangehouden op de Mozartlaan in Maassluis. Hij wordt verdacht van het beroven en bedreigen van een 15-jarige Rotterdammer.

Het slachtoffer liep rond 17.00 uur samen met een vriend een supermarkt in winkelcentrum Koningshoek uit. Zij werden daarna achtervolgd door drie jongeren. De twee vertrouwden het niet en renden weg.

De jongeren gingen achter de Rotterdammer en zijn vriend aan en één van hen trok daarbij een mes. De messentrekker achterhaalde het slachtoffer en droeg hem op om zijn schoenen af te staan. De vriend kon overigens wel ontkomen.

Mozartlaan

Agenten zagen niet veel later op de Mozartlaan drie jongens lopen, die voldeden aan het signalement. Zij zijn aangehouden. Twee Maassluizers (16 en 17) zijn na verhoor heengezonden. De vermoedelijke messentrekker, waarvan de woonplaats niet bekend is, zit nog vast. Het mes is nog niet teruggevonden.

Het was overigens de tweede keer deze week dat er in Maassluis een straatroof plaatsvindt, waarbij jongeren de dader zijn. Afgelopen dinsdag zijn vier tieners aangehouden voor een incident nabij het metrostation.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis