Archief
KNWU district Zuid-West

Opnieuw Nederlandse titel Celine de Vreede

Celine de Vreede is gisteravond in Deventer Nederlands kampioen tijdrijden geworden bij de ID-renners. Bij de junior-mannen werd Jesse Flikweert tweede.

De Lierse De Vreede deed over de twaalf rondes (15 kilometer) op de wielerbaan van WSV de Zwaluwen 28 minuten en 54 seconden. De nummers twee en drie bij de vrouwen waren respectievelijk bijna 5 en iets meer dan 7 minuten langzamer.

Flikweert, woonachtig in Naaldwijk, hoefde bij de junioren maar acht rondes (10 kilometer) te rijden. Winnaar Jayden Dekker deed 16 minuten en 3 seconden over dat parcours, Flikweert was ruim een halve minuut langzamer en veroverde dus het zilver.

Twee weken geleden, tijdens het NK op de weg in Breda, waren de medaillekleuren voor De Vreede (goud) en Flikweert (zilver) hetzelfde. Al was er in beide categorieën toen minder tegenstand.

De categorie ID-wielrennen is voor renners met een verstandelijke beperking. ID staat voor Intellectual Disability. De uitslagen van het NK Tijdrijden zijn hier terug te lezen. De uitslagen van het NK op de weg van twee weken geleden vind je hier.

Categorieen:
Nieuws Naaldwijk Westland