Archief
archief WOS

archief WOS

Van Duijvenbode wint toernooi in Barnsley

Darter Dirk van Duijvenbode heeft in Barnsley het Players Championship 18 gewonnen. De 30-jarige 's-Gravenzander was in de finale veel te sterk voor de Duitser Gabriel Clemens.

Op weg naar de finale versloeg Van Duijvenbode onder andere Peter Wright (6-4), Luke Humphries (6-2) en Adrian Lewis (7-4). In de eindstrijd trof hij dus Clemens, die tegen de Westlander nog nooit één leg pakte. Dat bleef zo, het werd 8-0.

Voor Van Duijvenbode is het de tweede keer in 2022 dat hij een Players Championship-toernooi op zijn naam schrijft. Afgelopen april was hij ook al de sterkste in Barnsley.

De Players Championship bestaat een serie vloertoernooien die door het jaar heen worden gehouden, op verschillende locaties. Alle spelers die in het bezit zijn van een PDC-tourkaart mogen deelnemen. De winnaar moet zeven wedstrijden winnen en mag 10.000 pond bijschrijven op zijn bankrekening. De 64 darters die tijdens de 30 Players Championships het meeste prijzengeld hebben gewonnen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het eindtoernooi, de Players Championship Finals.