Archief
WOS

WOS

Mildere celstraf inzake vuurwapendeal in 's-Gravenzande

De hoofdverdachte van een vuurwapendeal eerder dit jaar in 's-Gravenzande is een celstraf van negen maanden (met aftrek van voorarrest) opgelegd.

Dit vonnis van de rechtbank in Den Haag is een stuk lager dan de vijftien maanden die het Openbaar Ministerie had geëist.

Er werden in 's-Gravenzande op 10 maart drie jongemannen aangehouden wegens wapen- en drugsbezit. Het betrof een nu 21-jarige Hagenaar (de hoofdverdachte), een 19-jarige Hoekenees en een 23-jarige 's-Gravenzander.

Het ging bij de man uit Den Haag niet alleen om het medeplegen van de verkoop van een vuurwapen. Hij had ook 60 xtc-pillen bij zich en ook ongeveer 500 gram hash.

Omdat de Hoekenees een minder grote rol in het geheel had gespeeld, werd hij alleen beticht van het medeplegen van de verkoop van een vuurwapen. De eis tegen hem was: 120 dagen cel, waarvan het overgrote deel - 105 dagen - voorwaardelijk, plus een taakstraf van 240 uur (waarvan 120 uur voorwaardelijk).
De rechtbank besloot tot 90 dagen cel (met aftrek van voorarrest), waarvan 75 dagen voorwaardelijk. De verlangde taakstraf werd gehalveerd tot 120 uur (waarvan 60 uur voorwaardelijk).

Voor de 23-jarige 's-Gravenzander kwam het OM uit op vrijspraak en de rechtbank had dezelfde opvatting.