Archief

Maassluis tornt nu niet aan afvalinzameling

In de Maassluise gemeenteraad is dinsdagavond een motie van Leefbaar Maessluys en Forum voor Maassluis betreffende de afvalscheiding in Het Balkon en de Burgemeesterswijk afgewezen.

In die motie werd voorgesteld om in genoemde en andere nieuwbouwwijken het gebruik van kliko's niet te verplichten, maar op vrijwillige basis te laten plaatsvinden.

Om haar motie kracht bij te zetten, had Leefbaar Maessluys al een petitie ingestuurd, die vanuit de partij gestart was. Deze petitie werd ruim 550 keer ondertekend. Tijdens het debat werd door raadslid Vrolijks van de PvdA gevraagd hoe vast te stellen valt dat alle ondertekenaars ook daadwerkelijke bewoners zijn van de betreffende wijken. Wethouder Mulder-Solleveld zei bij een enkeling een adres te hebben zien staan. Zij merkte overigens op dat er rond de honderd bezwaren bij de gemeente binnen zijn gekomen.

PvdA-raadslid Vrolijks stelde herhaaldelijk dat het besluit over de afvalbakken door middel van een democratisch proces genomen is. Volgens raadslid De Jong-Paalvast van D66 is er wel onvrede bij de bewoners van Het Balkon en moet er goed gecommuniceerd worden.
Er werd ook stilgestaan bij de vertraagde levering van de kliko's. Wethouder Mulder-Solleveld: "De bewoners hadden tegelijk met de sleutel een gft-bak moeten krijgen."

Forum voor Maassluis had tevens nog een motie ingediend om de methode van afvalverwerking te heroverwegen. De huidige methode bestaat nog niet zo lang en bij de invoering is besloten om deze na twee jaar te evalueren. De meeste fracties staan daar nog steeds achter.

Tijdens de stemmingen werden beide moties slechts door 'Leefbaar' en 'Forum' gesteund. De rest van de raad stemde tegen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek