Archief
WOS

Geen fusie tussen Wonen Wateringen en Wassenaarsche Bouwstichting

Woningcorporaties Wonen Wateringen en de Wassenaarsche Bouwstichting gaan toch niet fuseren. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Wassenaarsche Bouwstichting.

Daarin is te lezen dat ondanks 'het zicht op een positieve afronding', de gesprekken begin dit jaar zijn afgebroken. De raad van commissarissen van Wonen Wateringen had geen vertrouwen meer in verdere samenwerking.

Het was de bedoeling om eind 2022 tot een fusie te komen. Daarvoor is zeker in de eerste helft van 2021 veel energie gestoken in de fusiegesprekken. Zo zijn er afspraken gemaakt over een nieuwe, beoogde, gezamenlijke raad van commissarissen. Het vervolgtraject daarna was gericht op de voorbereiding door de 'fusie-rvc' van de voordracht van een extern te werven rvc-voorzitter en het doorschuiven van de bestuurder van Wonen Wateringen als beoogd bestuurder van de fusiecorporatie.

Echt concrete stappen zijn er daarna niet meer genomen, omdat Wonen Wateringen de gesprekken 'on hold' had gezet. Rond de jaarwisseling moesten beide raden van commissarissen een afweging maken over de voortgang van de fusiegesprekken. Daarbij besloot de Westlandse corporatie de stekker er dus uit te trekken. "De snelheid en stelligheid van die beëindiging hebben ons in zekere zin overvallen en brengen helaas een duidelijke onherroepelijkheid mee", aldus de rvc van de Wassenaarsche Bouwstichting.