Archief
Politie

Brandstichtingen in park 's-Gravenzande: verdachten nu herkenbaar in beeld

Een aantal mannen die afgelopen oudejaarsdag betrokken waren bij brandstichtingen en vernielingen in het Zandeveltpark in ’s-Gravenzande is nu herkenbaar in beeld.

Ze kregen van de officier van justitie een week de tijd om zich bij de politie te melden. Omdat dat niet is gebeurd, worden de beelden nu getoond in het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West.

Op drie momenten gedurende de dag van 31 december zijn er incidenten geweest in het park. Er zijn vuurtonnen uitgebouwd met pallets en ander brandbaar materiaal, waardoor flinke branden zijn ontstaan. Ook is er zwaar vuurwerk afgestoken en zijn delen van de speeltuin beschadigd. Zo zijn een aantal prullenbakken opgeblazen en de lucht in geschoten. De schade voor de gemeente loopt in de duizenden euro's.

De recherche heeft meerdere verdachten in beeld die zich schuldig hebben gemaakt aan brandstichting en vernieling. Op 14 juni meldde de politie dat ze de kans kregen zich uiterlijk dinsdag te melden. De personen van wie de identiteit nog niet bekend is, staan hieronder. Iedereen heeft een nummer gekregen. Wie een tip heeft over iemand, wordt gevraagd dat nummer door te geven.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem