Archief
Politie

Oudejaarsvandalisme in park 's-Gravenzande: verdachten krijgen week om zich te melden

Elf mannen die afgelopen oudejaarsdag betrokken waren bij brandstichtingen en vernielingen in het Zandeveltpark in 's-Gravenzande krijgen een week de tijd om zich bij de politie te melden.

Dat laat mediapartner Omroep West weten. Doen de gezochte mannen dat niet, dan worden beelden van hen getoond in het opsporingsprogramma Team West op dinsdag 21 juni. Op drie momenten gedurende de dag van 31 december zijn vuurtonnen uitgebouwd met pallets en ander brandbaar materiaal, waardoor flinke branden zijn ontstaan. Ook is er zwaar vuurwerk afgestoken en zijn delen van de speeltuin in het park beschadigd. Zo zijn een aantal prullenbakken opgeblazen en de lucht in geschoten. De schade voor de gemeente Westland loopt in de duizenden euro's.


Er hing een camera in het park. Daardoor heeft de recherche in totaal elf verdachten in beeld die zich schuldig hebben gemaakt aan brandstichting en vernieling. Die beelden zijn al verspreid binnen de politie, maar de mannen zijn niet herkend. Nu krijgen de betrokkenen een week de tijd om zich te melden. Dat kan bij de balie van het politiebureau aan de Vierschaar in Naaldwijk of via de opsporingstiplijn. Van de mannen van wie de identiteit over een week niet bekend is, toont de politie op dinsdag 21 juni herkenbare beelden in Team West.

Heeft u een tip?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Politiewoordvoerder Tom Verhoeff over deze zaak in de WOS Ochtendshow: