Archief
WOS

Goed smeren! Zonnebrandpalen bij opgangen Westlandse strand

Naar het strand en je zonnebrandcrème vergeten? Op een aantal plekken in onze regio is dat geen probleem meer. In navolging van Hoek van Holland, staan nu ook in Westland een aantal zonnebrandpalen.

Op zo'n paal is een kastje gemonteerd. Dat heeft een sensor die reageert zodra je je hand er onder houdt en geeft dan een kleine hoeveelheid crème.

De palen zijn neergezet bij vijf grote strandslagen: Vlugtenburg, Beukel ('s-Gravenzande), Karel Doormanweg, Strandweg (Ter Heijde) en Molenslag (Monster). De palen maken onderdeel uit van een initiatief van een aantal kustgemeenten om op de stranden aan de slag te gaan met de bescherming tegen huidkanker.

"Het gaat om bewustwording en service naar onze inwoners", zegt wethouder Anko Goudswaard (Kust). "Helaas krijgt maar liefst 20 procent van de Nederlanders huidkanker. Het is belangrijk om je te realiseren dat naast het plezier dat een zonnige dag brengt, er ook een gevaar in schuilt. Daarom zetten we slimme zonnebrandpalen in: mensen kunnen zich hier gratis insmeren."

Slag VlugtenburgSlag BeukelSlag Ter HeijdeSlag Karel DoormanSlag Molenslag