Archief
Fotobureau Roel Dijkstra

Denise Mulder waarschijnlijk nieuwe wethouder in Maassluis

De gezichten in het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Maassluis blijven nagenoeg gelijk. Alleen Fred Voskamp (CDA) verdwijnt. In zijn plaats komt Denise Mulder (Maassluis Belang).

Komende donderdagmiddag om 15.00 uur presenteren de nieuwe coalitiepartijen CDA, PvdA, VVD en Maassluis Belang in het Vrijheidspark hun coalitieakkoord. Elke partij levert één wethouder. De beoogde wethouders zijn Corine Bronsveld (CDA), Sjoerd Kuiper (PvdA), Sjef Evers (VVD) en Denise Mulder (Maassluis Belang). De verdeling van de portefeuilles is nog niet duidelijk.

Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart werden CDA, VVD en PvdA (alle vier zetels) de grootste partijen. Nieuwkomer Leefbaar Maessluys werd met drie zetels de derde partij. Aanvankelijk werd gekeken of er een coalitie kon worden gevormd met deze vier partijen. Uiteindelijk bleek er voor Leefbaar geen plek. Hoewel het voor een meerderheid (de raad telt 23 zetels) niet nodig is, is daarna toch gekeken naar een andere vierde partij. Dat werd Maassluis Belang (twee zetels). Die partijen kwamen er snel uit.

De afgelopen week zijn de laatste details verwerkt en is de financiële vertaling van het coalitieakkoord met goed resultaat afgerond. Ook hebben de fracties kennis kunnen nemen van de definitieve teksten. Daarop is vanuit alle partijen een positieve terugkoppeling gevolgd.

Op woensdag 22 juni vindt in een raadsvergadering de bespreking van het coalitieakkoord en de installatie van het nieuwe college en vervangende raadsleden plaats.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek