Archief
WOS

WOS

Geen plek voor Leefbaar Maessluys in nieuwe coalitie

Leefbaar Maessluys zal geen deel uitmaken van de komende coalitie in Maassluis. CDA, PvdA en VVD praten verder zonder de nieuwe partij die als nieuweling met drie zetels in de gemeenteraad is gekomen.

Verkenner Marco Oosterwijk zegt over de breuk: "Naar mijn waarneming hebben alle partijen oprecht hun best gedaan om tot werkbare overeenstemming te komen, ondanks een aantal forse onderlinge programmatische en ideologische verschillen." Hij meldt vervolgens dat er uiteindelijk onvoldoende onderling vertrouwen was in de manier waarop Maassluis bestuurd moet worden.

Afvaller Leefbaar Maessluys stelt in een verklaring: "Wij hadden drie kandidaat-wethouders ter beschikking, waarbij de fractie toen heeft besloten om een voorkeurskandidaat met de benodigde politieke ervaring en dossierkennis naar voren te schuiven die vanzelfsprekend ook past binnen het politieke profiel van Leefbaar Maessluys. De opstelling van het CDA en de PvdA was echter negatief en een open vizier ontbrak volledig."

Terugvaloptie

Op verzoek van CDA, PvdA en VVD voert Oosterwijk met hen een vervolggesprek. Daarbij wordt bekeken of de eerder in het verkenningsadvies genoemde terugvaloptie (namelijk de combinatie CDA, PvdA en VVD) nog steeds draagvlak heeft. Is dat het geval, dan betekent dit dat deze drie partijen het onderlinge gesprek vervolgen om tot een driepartijen-coalitieakkoord te komen.

Komende zaterdagochtend om 09.00 uur hebben vertegenwoordigers van de fracties uit de gemeenteraad de mogelijkheid hun vragen te stellen aan Marco Oosterwijk en aan de vier partijen die de onderhandelingen hebben gevoerd.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek