Archief
Archief WOS

Archief WOS

Hoekse dorpsraad verwacht parkeerproblemen bij strandopening

De dorpsraad van Hoek van Holland is bezorgd over de verkeersituatie in het dorp tijdens de strandopening morgen. Door het plaatsen van de braderie en een bewaakte fietsenstalling op de parkeerplaats aan de Badweg zijn er ruim duizend parkeerplekken minder.

''De ervaring leert dat alles al heel snel vol staat, soms om 11.00 uur al'', vertelt dorpsraadvoorzitter Jacco van Dam. De raad is bezorgd om de parkeersituatie. ''Met de strandopening parkeert iedereen overal en nergens. De plekken waar bezoekers nu hun auto kwijt kunnen, liggen ver van het evenement af.''

Van Dam heeft de gemeente Rotterdam gevraagd om reactie. Die liet hem weten nog snel op zoek te gaan naar extra ruimte, maar weet nog niet waar precies. Het plan om de braderie en de fietsenstalling op de parkeerplaats te plaatsen, blijft ongewijzigd. De gemeente liet Van Dam ook weten extra politie en boa's in te zetten langs de route, zodat bezoekers niet de woonwijken ingaan.

Bij de vorige edities bevond de braderie zich langs de Zeekant en de pier, wat volgens Van Dam een prima plek was. Dit wordt de eerste keer dat de braderie op het parkeerterrein plaatsvindt.

De laatste jaren kwamen er meer dan 100.000 bezoekers op de opening af. Dit jaar waarschuwde de organisatie al voor drukte, en gaf het advies met het OV of de fiets te komen.