Archief

Hoek van Holland maakt zich op voor strandopening

Op Hemelvaartsdag vindt traditiegetrouw de jaarlijkse opening van het strandseizoen plaats. Een groot evenement, dat in Hoek van Holland jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt van jong tot oud.

Deze dag biedt voor ieder wat wils, met een braderie, kinderkermis en drie festivalterreinen. Bezoekers kunnen hier terecht voor een hapje en drankje. De braderie is tussen 10.00 en 17.00 te vinden op de parkeerplaats aan de Badweg en is vrij toegankelijk voor publiek.

Dit jaar zijn er drie festivalterreinen met elk een eigen sfeer en programma. Beachclub Royal, Villa on the Beach en De Zeebries hebben een eigen podium. De drie festivalterreinen zijn al vanaf 12.00 uur toegankelijk met entreetickets, die beschikbaar zijn op de website van de betreffende locatie.

Bereikbaarheid

De organisatie liet eerder deze week in de WOS Ochtendshow weten 100.000 bezoekers te verwachten. De dorpsraad van Hoek van Holland maakt zich zorgen over de bereikbaarheid en het parkeren. Het grote parkeerterrein bij het strand is niet bereikbaar om te parkeren omdat hier de braderie en een bewaakte fietsenstalling staat gepland.

De organisatie raadt dan ook aan om zoveel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer te komen.

Beluister het gesprek met Esli Groenewegen: