Archief
WOS

Geen glasvezel maar verbeterd coax voor bewoners buitengebied

Supersnel films downloaden of gamen. Met een glasvezelaansluiting kom je een heel eind. In de meeste kernen in Westland is de snelle verbinding nu wel beschikbaar, maar het buitengebied loopt nog achter.

En het ziet er niet naar uit dat daar binnenkort wél een glasvezelnetwerk wordt uitgerold. Daarom is kabelaar Delta Fiber Nederland - waar Caiway tegenwoordig onder valt - in het buitengebied bezig met het verbeteren van het bestaande coax-netwerk. Deze week werd huishouden duizend aangesloten: de familie Van Leeuwen in 's-Gravenzande. Voor de zomer hoopt Caiway de operatie af te ronden.

Uitrol van glasvezel in het buitengebied van Westland is te duur, vertelt directeur Piet Grootenboer. "Commercieel en vanuit rendementsoverweging is het niet haalbaar." Daarom is in overleg met de gemeente Westland besloten het bestaande coax-netwerk te verbeteren. Westland is erbij betrokken, omdat er eerder politieke vragen over de uitrol van glasvezel zijn gesteld.

Niet alle bewoners van het buitengebied nemen genoegen met de verbetering van coax. Ruim zestig inwoners en bedrijven willen via de rechter afdwingen dat ook zij over glasvezel kunnen beschikken. De uitspraak volgt later dit jaar. Voor de kern Heenweg is het anders. Deze inwoners werden eerder als buitengebied aangemerkt, maar daar is inmiddels wel het glasvezelnetwerk uitgerold. Ook bedrijventerreinen kunnen over het netwerk beschikken.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland