Archief
SignBiblio

SignBiblio

Delta Fiber: toch glasvezel in Heenweg en verbetering netwerk buitengebied

In het dorp Heenweg wordt alsnog glasvezel aangelegd en in het buitengebied van Westland en Midden-Delfland wordt het coax-netwerk verbeterd.

Dat heeft kabelaar Delta Fiber Netwerk vandaag bekendgemaakt. Voor Heenweg was eerder de aanleg van glasvezel al toegezegd, maar in december jl. liet Delta Fiber weten dat het economisch niet haalbaar was gebleken.

Mede onder druk van de gemeenteraden, komen er nu toch oplossingen. Momenteel worden de voorwaarden van het glasvezelplan voor Heenweg nog uitgewerkt. "Bewoners ontvangen hierover later persoonlijk bericht met alle informatie op een rij", aldus Delta Fiber.

Buitengebied
Verder krijgt het buitengebied van Westland en Midden-Delfland sneller en stabieler internet. Caiway gaat daar het coax-netwerk verbeteren, zodat bewoners een hogere internetsnelheid krijgen: 200 Mbps download en 20 Mbps upload.
Van het coax-netwerk worden delen vernieuwd en wordt er apparatuur vervangen. "Daarnaast wordt de netwerkstabiliteit fors verbeterd", zo wordt gesteld.

Voor het upgraden van het netwerk wordt de verbinding enkele uren per huishouden onderbroken. Dit komt omdat de oude apparatuur moet worden losgehaald, waarna de nieuwe apparatuur wordt geplaatst. Bewoners ontvangen een brief over de netwerkupgrade.
Zodra duidelijk is wanneer de werkzaamheden starten, worden bewoners opnieuw geïnformeerd over de details. Mensen met een internetabonnement krijgen na het uitvoeren van de werkzaamheden buiten ook een nieuw aansluitpunt thuis en een nieuw modem als dat nodig is. Bij huishoudens waar alleen een tv-abonnement wordt gebruikt, is dat niet nodig.