Archief

Ton Kolmeijer genomineerd voor Omroepvrijwilliger van het Jaar

Al 36 jaar is hij met Plusradio te horen bij de WOS: Ton Kolmeijer uit Maasland. De radiomaker in hart en nieren is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Omroepvrijwilliger van het Jaar.

Ton Kolmeijer was in de jaren '80 een van de eerste vrijwilligers die bij de WOS aan de slag ging. Zijn programma Plusradio op de zondagochtend is intussen een begrip geworden en kent talloze vaste luisteraars. In 2006 werd hij vanwege al zijn vrijwilligerswerk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aflevering 1.250 van Plusradio was in 2011 een feit. Toen werd een jubileumuitzending gemaakt vanuit de Hof van Heden in Naaldwijk, waar ook toenmalig burgemeesters Koos Karssen (Maassluis), Sjaak van der Tak (Westland) en Arnoud Rodenburg (Midden-Delfland) als gasten langskwamen. Er waren optredens van de zangeressen Maghen Hilgersum en Jolentha Zaat, het Waterwegkoor uit Maassluis en het Westlands Mannenkoor. Na de uitzending volgde nog een drukke receptie.

Lokale omroepen hebben eerder vrijwilligers genomineerd voor deze titel. Vanuit de WOS is Ton Kolmeijer naar voren geschoven, die komende zondag alweer aflevering 1906 van Plusradio maakt. Overigens is de muziek uit Plusradio non-stop op internet te beluisteren.

De afgelopen tijd was het voor publiek mogelijk om te stemmen, waarna Ton is doorgedrongen tot de laatste vijf kanshebbers. Een jury zal zich over de finalisten buigen. De bekendmaking volgt op vrijdag 10 juni in Beeld en Geluid in Hilversum. Dan zal ook blijken of de WOS - net als in 2014 - de titel Omroep van het Jaar krijgt.

Ton Kolmeijer over de nominatie in de WOS Ochtendshow:

De andere genomineerden voor Omroepvrijwilliger van het Jaar zijn Jan van de Beek (Lokale Omroep Zeewolde), Rik Visser (Omroep Sleutelstad in Leiden), Ellis Rijkers (Omroep Meierijstad) en Marcel Hijnen (Studio Alphen in Alphen aan den Rijn).

Herbekijk de special rondom aflevering 1.250 van Plusradio in 2011: