Archief

WOS genomineerd voor 'Omroep van het Jaar'

De WOS is een van de vier kanshebbers voor de titel 'Omroep van het Jaar'. Deze verkiezing wordt jaarlijks gehouden door NLPO, de koepelorganisatie voor de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen.

Een vakjury heeft alle inzendingen geselecteerd op basis van onder meer het aanbod van dagelijks nieuws via de verschillende platformen volgens het Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA), de programmering en de samenwerking met andere omroepen en organisaties. Daaruit kwamen vier nominaties. Naast de WOS zijn dat OOG (Groningen), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn) en Omroep ZuidWest (Roosendaal).

De winnaar wordt bekend tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards op 10 juni in Hilversum. Voor die tijd gaat de vakjury op bezoek bij alle genomineerde omroepen. De omroepen worden dan onder andere beoordeeld op hun journalistieke prestaties, de kwaliteiten van de organisatie en de maatschappelijke relevantie.

De WOS is dé streekomroep voor Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Hoek van Holland. In 2014 werd de WOS al eens uitgeroepen tot 'Lokale Omroep van het Jaar'.