Archief
Van Omme & de Groot,

Plannen voor woningbouw langs Langeweg ter inzage

De bouw van 150 appartementen langs de Langeweg in Hoek van Holland is weer een stukje dichterbij. De gemeente Rotterdam gaat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage leggen.

De 150 appartementen worden verdeeld over zes complexen. Het meest westelijke gebouw, nabij de rotonde bij de Strandweg, wordt maximaal acht bouwlagen hoog. Het meest oostelijke gebouw wordt niet hoger dan zes bouwlagen. De complexen daartussen hebben een maximumhoogte van zeven bouwlagen.

Er komen 31 appartementen in de middenhuur en 119 koopwoningen. Daarvan zitten er 36 aan de bovenkant van het middensegment (dus rond de 350.000 euro, red.), 59 woningen in het hoger segment en 24 in het topsegment.

Stikstof

Er wordt al sinds 2004 gesproken over nieuwbouw langs de Langeweg, maar pas in 2017 kreeg het echt vorm. De gemeente besloot een prijsvraag uit te schrijven voor het beste ontwerp, dat werd gewonnen door LAP Landscape & Urban Design en Groosman, in samenwerking met ontwikkelaar Van Omme & De Groot. Het voornemen om in 2020 te gaan bouwen werd echter niet gehaald. De zes gebouwen grenzen namelijk aan het Natura 2000 gebied Solleveld- en Kapittelduinen en dus mag er geen stikstofuitstoot zijn.

Inmiddels is de benodigde vergunning in het kader van de natuurbescherming afgegeven en is de weg vrij voor de verdere uitwerking van de plannen.