Archief
KAW-WOS

Careyn en gemeente tekenen voor nieuwbouw Rozenhof

Zorgorganisatie Careyn en de gemeente Westland hebben deze week een voorovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuw zorgcomplex op de locatie Rozenhof in Naaldwijk.

Dat betekent dat er de komende tijd gewerkt gaat worden aan de ontwerpen en een bestemmingsplanwijziging. De sloop van het huidige Rozenhof en de nieuwbouw starten naar verwachting halverwege 2024. De gemeente wil in de tussentijd met omwonenden in gesprek blijven over de plannen.

Het gebouw uit 1965 is inmiddels erg gedateerd. Renovatie is daardoor niet meer mogelijk. Het nieuwe zorgcentrum gaat bestaan uit vijf verdiepingen met 64 woningen, voor bewoners die psycho-geriatrische zorg nodig hebben.

Naast het nieuwe Rozenhof komt ook een nieuw appartementencomplex van acht lagen met ongeveer 40 woningen. Careyn heeft daarvoor gekozen om het verpleeghuis financieel mogelijk te maken, en om bij te dragen aan het oplossen van het woningtekort. Begin dit jaar hebben omwonenden het plan in kunnen zien en vragen kunnen stellen.

Overigens kan het plan voor het appartementencomplex op gespannen voet komen te staan met het coalitieakkoord van Westland Verstandig, GBW en VVD voor de periode 2022-2026, dat begin deze week is gepresenteerd. Een bouwplan met acht lagen komt ruimschoots boven de 20 meter uit. In het hoofdstuk 'Bouwen en wonen' staat onder meer het volgende:
• In de dorpen bouwen we maximaal 15 meter hoog. Daarbuiten is hoogbouw alleen mogelijk waar het goed inpasbaar is in de omgeving.