Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Hoge grondstofprijzen zorgen voor problemen bij aanpak Gaagweg

De reconstructie van de Gaagweg (N468) tussen Schipluiden en Maasland wordt mogelijk niet volledig uitgevoerd. Dat komt door de gestegen grondstofprijzen, met name voor staal en asfalt.

De weg moet volledig op de schop: niet alleen het wegdek wordt aangepakt, ook de oude, verzakkende, veendijk wordt aangepakt. Over de reconstructie wordt al jaren gesproken. Later dit jaar kunnen de werkzaamheden dan echt beginnen. Maar wat er allemaal wel en niet kan, is nog niet duidelijk.

Door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne zijn er op de markt voor grondstoffen grote tekorten ontstaan en dat zorgt voor hogere prijzen. Daarmee stijgen ook de kosten voor het project N468, schrijft gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland. In overleg met zijn collega's van de gemeente Midden-Delfland en het Hoogheemraadschap van Delfland, die ook bij dit project betrokken zijn, is besloten om 'pas op de plaats' te maken.

De komende tijd wordt afgewogen welke maatregelen noodzakelijk zijn en welke later, gedeeltelijk of niet worden uitgevoerd. Daarover volgt na de zomer een beslising.

Als het werk klaar is, gaat het beheer van de weg over naar de gemeente Midden-Delfland. Daarmee is het ook geen provinciale weg meer. De Gaagweg wordt hierop aangepast.