Archief

'Bewoners Het Balkon en Burgemeesterswijk willen geen GFT-bak'

De nieuwe partij Leefbaar Maessluys is een petitie gestart om de komst van de minicontainers in de wijken Het Balkon en de Burgemeesterswijk tegen te gaan.

De partij zegt tijdens de campagne van meerdere bewoners gehoord te hebben dat zij niet blij zijn met het afvalbeleid. "We willen peilen wat de bewoners vinden van het omgekeerd inzamelen. Als er genoeg reacties zijn, willen we er werk van maken", aldus raadslid Gary Bouwer.

"De gemeente heeft de mond vol van burgerparticipatie, maar de bewoners van Het Balkon en de Burgemeesterswijk zijn helemaal niet betrokken bij dit proces. Ze zitten niet te wachten op de GFT-bakken." Leefbaar Maessluys ziet ook een praktische reden om geen containers te plaatsen bij Het Balkon: "Die wijk staat aan het water. Wanneer het hard waait, kunnen bewoners hun GFT-bak aan het einde van de wijk ophalen."

De partij verwacht veel reacties te ontvangen. De petitie was woensdagochtend al bijna vierhonderd keer ondertekend. Bouwer: "En dit is slechts de opstap naar. Het Balkon en de Burgemeesterswijk zijn nieuwbouwwijken, die de containers nog niet hebben. Andere wijken moeten wel al omgekeerd inzamelen. Die krijgen er waarschijnlijk ook een tweede en een derde bak bij. Daar is veel kritiek op, en daarom willen wij het afvalbeleid veranderen."

Vorige week besloot de gemeente dat zij zo snel mogelijk de containers in wil zetten in de wijken. Het afvalbeleid ligt vaker onder vuur en was een groot thema tijdens de gemeenteraadsverkiezing.