Archief

Het Balkon en Burgemeesterswijk krijgen alsnog GFT-containers

In de beantwoording van vragen van de PvdA-fractie van Maassluis zegt de gemeente de minicontainers alsnog uit te reiken.

Nieuwbouwwijken zouden met het project 'omgekeerd inzamelen' het afval bij de bron gaan scheiden. Tot dusver hadden de twee nieuwbouwwijken nog geen containers ontvangen.

In 2016 werd door de gemeente de toezegging gedaan om de groene GFT-containers in gebruik te nemen, maar niet in alle wijken is de afvalscheiding via die containers van kracht. De gemeente zegt vanaf dit jaar bij toekomstige nieuwe woningen minicontainers af te leveren.

Voor de nieuwbouwwijken Het Balkon en de Burgemeesterswijk kijkt de gemeente of het afgeven van containers naar voren kan worden gehaald. De gemeente stelt in de beantwoording van de vragen dat hier is afgeweken van de afspraken, omdat in de straten ondergrondse gezamenlijke GFT-containers zijn geplaatst. Het is de bedoeling dat de grondgebonden woningen in deze wijken zo spoedig mogelijk worden voorzien van eigen GFT-bakken.

Het project 'omgekeerd inzamelen' slaat nu nog niet op huidige nieuwbouw. Om te voorkomen dat het bij komende nieuwbouw verkeerd loopt, is de gemeente in gesprek met projectontwikkelaars.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis