Archief
WOS

WOS

Zeehondjes spotten kan weer met boot Berghaven - Maasvlakte

Ruim vier maanden na de laatste afvaart is het weer mogelijk om een veerboot te pakken tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Onderweg gaat de boot langs een havenstrandje dat bij zeehonden erg populair is. Deze woensdag vaart de boot voor het eerst.

Eind december vertrok de Fast Ferry van vervoerder RET voor de laatste keer uit de Berghaven. Er werden te veel kosten gemaakt en het vinden van een alternatief bleek niet eenvoudig. Na twee mislukte aanbestedingen vond de gemeente Rotterdam in vervoerbedrijf Ottevanger een oplossing. Deze rederij was eerder actief op de verbinding Maassluis - Rozenburg.

Er kunnen 120 mensen aan boord en de fiets mag gratis mee. Vanuit de Berghaven vaar je in ongeveer drie kwartier naar halteplek Futureland op Maasvlakte 2, waar het informatiecentrum van de Rotterdamse haven zich bevindt. De dienstregeling van het 'Hoeksveer' begint iedere dag om 9.00 uur tot aan het begin van de avond en loopt tot eind september. Hier vind je de dienstregeling en tarieven.