Archief
Ottevanger

Nieuwe boot tussen Hoek van Holland en Maasvlakte

Vanaf 11 mei gaat de nieuwe veerboot tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte 2 varen. Het bootje vervangt 'De Nieuwe Prins', die eind vorig jaar uit de vaart werd genomen.

Sinds het einde van de Fast Ferry-dienst door de RET werd er gezocht naar een nieuwe exploitant. Het bedrijf Ottevanger heeft de veerdienst nu overgenomen.

Het veerbootje gaat varen tussen de haltes Berghaven Hoek van Holland en Futureland op de Maasvlakte 2. Het veer vaart tussen 09.00 en 18.00 uur , zeven dagen per week, in de periode van 1 april tot 1 oktober. Het vervoer is bedoeld voor recreanten. Het tarief is 6,25 euro voor een enkele reis en een retourtje kost 10,55 euro. Fietsen mogen gratis mee.

Motie aangenomen

In oktober 2021 werd in de Rotterdamse gemeenteraad de motie 'Snel weer een veer voor Hoek van Holland' aangenomen. Belanghebbende partijen hebben in de afgelopen maanden hun wensen kenbaar kunnen maken.

De veerboot gaat voor zeker de komende drie jaren varen. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de verbinding meer waarde krijgen met het openen van het nieuwe Futureland in 2024. De gemeente Rotterdam zegt ook de toeristische recreatieve waarde van het veer in te zien.

De Fast Ferry moest er vorig jaar mee ophouden toen vervoerder RET geen exploitant kon vinden. Op verzoek van de Hoekse gebiedscommissie en de gemeenteraad is wethouder Said Kasmi toch op zoek gegaan naar een alternatief.

Op de radio vertelde voorzitter van de Westlandse Fietsersbond Frans Visée of hij blij is met deze nieuwe oplossing