Archief
WOS

Drie genomineerden voor de Adriaan Dessing Prijs 2022

De genomineerden voor de Adriaan Dessing Prijs 2022 zijn bekend. Dit jaar komen twee bedrijfsgebouwen en een woonwijk voor deze architectuurprijs in aanmerking.

De drie genomineerde projecten zijn:

  • Kantoor en bedrijfsruimte van de VB Group aan de Galgeweg in Naaldwijk van Bias Architecten uit Rotterdam;
  • Het project Juliahof, Julia's Eiland in Wateringen, een ontwikkeling van BPD en Volker Wessels Vastgoed van BDP Khandekar stedenbouw uit Benthuizen en 4D Architecten uit Enter;
  • Bedrijfshal met kantoor van Horconex in Poeldijk van FormHet architectuur, engineering & technologie uit ‘s-Gravenzande.

Het gaat bij deze prijs om het mooiste bouwwerk dat in de regio Westland is opgeleverd in de periode van 2017 tot en met 2021. De prijs, vernoemd naar de Naaldwijkse architect Adriaan Dessing (1883-1948), wordt voor de derde keer uitgereikt en bestaat uit een publieksprijs en een juryprijs.

De drie genomineerde gebouwen zijn vanaf 1 juni te zien op WOS TV. Het publiek kan dan ook, ruim een week, een stem uitbrengen via de website AdriaanDessingPrijs.com.

Nieuwe wethouders

De uitreiking van de prijs is uitgesteld, mede in verband met de coalitievorming in de gemeenten Westland en Midden-Delfland. De organisatie wilde graag de nog te benoemen nieuwe wethouders van cultuur in de gelegenheid stellen deze prijzen uit te reiken. De prijsuitreiking is op zaterdag 11 juni in het Trefpunt in Maasland.

De Adriaan Dessing Prijs is een architectuurprijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt in de streek 'Westland'. Doelstelling: iedereen bewuster te maken van onze leefomgeving en wat architectuur daaraan kan bijdragen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2018.

Complex VB Group in Naaldwijk VB Group

Horconex Poeldijk FormHet

Juliahof, Julia's eiland BPD-Sander Tyrrell