Archief
Adriaan Dessingprijs

Zoektocht naar mooiste nieuwe gebouw of landschap geopend

Wat is het mooiste bouwwerk dat in de regio Westland is opgeleverd in de periode van 2017 tot en met 2021? Dat maakt kans op de Adriaan Dessing Prijs 2022, de architectuurprijs voor Westland en Midden-Delfland.

Deze prijs wordt voor de derde maal uitgereikt en bestaat uit een publieksprijs en een juryprijs. De eerste onderscheiding is postuum toegekend aan Adriaan Dessing (1883-1948), een zeer bekende Naaldwijkse architect uit de jaren dertig.

De aanmelding staat open tot uiterlijk 14 februari a.s. In aanmerking komen alle bouwwerken die in de afgelopen vijf jaar zijn opgeleverd. In de breedste zin van het woord, want niet alleen gebouwen en infrastructurele werken als bruggen en wegen kunnen worden genomineerd, ook tuinen en parken, ofwel landschappelijke projecten. De ontwikkelaar, opdrachtgever of architect/ ontwerper van het werk kunnen een project nomineren.

De jury maakt eind maart de drie genomineerden bekend en ook hoe het publiek kan stemmen op zijn favoriet. De jury let op de inpassing van het werk in zijn omgeving, het extra’s wat het werk biedt en de duurzaamheid van de aangemelde werken. De juryprijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel. De publieksprijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel.

Verdere informatie is te vinden op de website www.adriaandessingprijs.com