Archief
Juliët Spierenburg

Juliët Spierenburg

Kinderboerderij plaatst camera's na diefstal van kippen

De mensen achter Dierenhoek 't Sparretje in Maassluis gaan camera's ophangen bij de locatie aan het Lepelaarplantsoen. Daar werden eerder deze week acht Brahmakippen gestolen.

Dat zegt Ingrid Herman van de Dierenhoek in gesprek bij het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag.
De diefstal werd dinsdagochtend opgemerkt. "Een van mijn collega's ging de dieren voeren en die zag dat de vuilcontainers en voederbakken waren omgegooid en de kippen liepen allemaal buiten, terwijl ze normaal opgehokt zitten vanwege de vogelgriep. Zij vertrouwde het niet en belde mij. Toen zag ik direct dat er allemaal kippen misten."

Herman heeft in de buurt gevraagd of iemand iets heeft gezien of gehoord, maar dat bleek niet het geval. "Het park bij het Lepelaarplantsoen is ook erg donker, je ziet ook niets. We hebben er nu ook lichten opgehangen." De lichten en camera's moeten ook een afschrikkend effect hebben.

Eerder gebeurd

Het is niet voor het eerst dat de Dierenhoek te maken heeft met diefstal van kippen. "Op de locatie Sparrendal hebben we het in het verleden ook al een keer gehad", aldus Herman. "We hebben allemaal bijzondere rassen lopen en die zijn daar ook gestolen."
De stichtingsvoorzitter kan er met haar pet nog altijd niet bij. "Waarom kan iemand niet van mijn beesten afblijven? Dat mensen het lef hebben om iemand anders terrein te betreden zonder toestemming en beesten mee te nemen en te mishandelen."

Gesloten hek opengemaakt

Gisteren kreeg de Dierenhoek overigens opnieuw te maken met ongenode gasten. "Iemand vond het nodig om na sluitingstijd het hek van onze speeltuin open te duwen, er tussendoor te gaan en met kinderen te gaan spelen in de speeltuin. Ik weet niet wat mensen op het moment bezielt. Als een hek op slot is, is dat met een reden."

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis