Archief
ISU

Jutta Leerdam naar schaatsploeg Jumbo-Visma

Jutta Leerdam schaatst vanaf komend seizoen voor Jumbo-Visma. Ze gaat daar trainen onder de Westlandse coach Jac Orie.

De 23-jarige sprintster uit 's-Gravenzande tekent een contract voor twee jaar bij de geel-zwarte formatie. Voor Jumbo-Visma is het een grote transfer: Leerdam won afgelopen winter olympisch zilver op de 1.000 meter en werd wereldkampioene sprint.

De overstap is opmerkelijk: twee jaar geleden richtte ze samen met haar vriend Koen Verweij een eigen schaatsploeg op. Nu vertrekt ze dus bij team WorldStream-Corendon. "Uiteindelijk denk ik dat ik met deze stap de juiste keuze heb gemaakt. Vanaf het moment dat ik met Jac sprak, voelde ik me welkom. Uit alles bleek dat de ploeg mij graag wilde hebben. Het respect voor mijn prestaties, maar ook voor mij als persoon spatte ervan af. Dat deed mij goed", aldus Leerdam.

"De laatste jaren heb ik natuurlijk al mooie dingen laten zien, maar ik ben ervan overtuigd dat Jac mij nog beter kan maken. Daarnaast kijk ik ernaar uit om aan te sluiten bij een grote groep schaatsers, waaronder enkele wereldkampioenen. Ik ben van mening dat als je winnaars bij elkaar zet dat elkaar alleen maar versterkt. Dit was dan ook één van de voornaamste redenen dat ik dit besluit heb genomen."

Update 14.30 uur:
Koen Verweij heeft vandaag bekend gemaakt dat de schaatsploeg WorldStream-Corendon ophoudt te bestaan.