Archief
Peter van Geest

Opvolging voor DA in De Lier

De winkel van drogisterij DA in De Lier blijft bestaan. Peter en Machteld van Geest dragen eind deze maand de sleutel over aan Bram van Soest, die na een verbouwing de zaak in mei zal heropenen.

De familie Van Geest wilde de winkel in de Hoofdstraat op 1 mei sluiten, omdat er geen opvolging was gevonden en het echtpaar nog andere leuke dingen wilde doen. Er werd al drie jaar na opvolging gezocht, en die is onlangs toch gevonden.

Vanaf eind deze week is de winkel dicht voor een grondige verbouwing. Op woensdag 11 mei gaat de drogisterij onder een nieuwe naam weer open. Opvolger Bram van Soest runt al een aantal andere drogisterijen in het land. Een aantal huidige medewerkers blijft in de winkel werken, net als bedrijfsleider Mirjam, op dit moment al een vertrouwd gezicht in de DA.

Het familiebedrijf Van Geest begon rond 1900 als kleine kruidenierswinkel. In die tijd droegen klanten nog hoeden en kwamen soms zelfs met paard en wagen naar de winkel. In 1985 namen Peter en Machteld van Geest de zaak over, toen zat de drogisterij nog aan de overkant van het huidige onderkomen. In 1992 zijn ze naar Hoofdstraat 72 gegaan, waar de winkel nog steeds zit.

Categorieen:
Nieuws De Lier Economie