Archief
Fred van der Ende

ISW en WSKO starten in 2026 met 'Tienercollege'

Als alles goed gaat, is Westland in 2026 een zogenoemd 'Tienercollege' rijk. Dat moet komen op de plek van de huidige ISW-school in de Irenestraat in Poeldijk.

Het Tienercollege is nodig om de knip tussen basis- en voortgezet onderwijs weg te nemen, zo lieten ISW en basisschool De Nieuwe Weg in 2020 al weten. De scholen vinden dat kinderen de stap naar het middelbaar onderwijs moeten maken op het moment dat dit het beste past bij hun individuele ontwikkeling.

In het nieuwe pand moeten voortgezet onderwijs (12-16 jaar), Tienercollege (10-14 jaar, zowel primair- als voortgezet onderwijs), primair onderwijs (4-12 jaar) en kinderopvang (0-4 jaar) samen. Het huidige pand van het ISW moet worden gesloopt en ruimte maken voor nieuwbouw. Naast ISW verhuist dus De Nieuwe Weg naar het gebouw en ook kinderopvang Simba heeft aangegeven aan deze gezamenlijke huisvesting mee te willen doen. Oplevering is gepland voor eind 2025.

Er moet nog worden onderzocht of nieuwbouw op de huidige plek mogelijk is. "Op voorhand is duidelijk dat de ruimtelijke inpassing aan de Irenestraat uitdagend is", aldus het Westlandse college van B en W. Ook moeten de leerlingen van ISW na de sloop tijdelijk ergens anders worden ondergebracht.

Burgemeester en wethouders willen in totaal zo'n 13 miljoen euro uittrekken voor de plannen, zo staat in een voorstel aan de gemeenteraad.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland