Archief

Westland wil grond verhuren aan dierenopvangcentrum

De komst van een nieuw dierenopvangcentrum in Westland is weer een stap dichterbij.

Het Westlandse college van B en W heeft deze week besloten om een stuk grond aan de Vierschaar in 's-Gravenzande te verhuren aan de initiatiefnemers. Deze locatie was al bij de eerste plannen uit 2018 in beeld als beoogde plek voor het gebouw.

De gemeente moet het voornemen om de grond te verhuren nog wel openbaar maken. Dat heeft te maken met het Didam-arrest, dat overheden verbiedt om vastgoed en bouwgrond exclusief aan één partij aan te bieden. Partijen die bezwaar hebben tegen deze grondverkoop, kunnen dat daarna binnen twintig dagen kenbaar maken.

Lange adem

Aan de Vierschaar, nabij het politiebureau, moet een gebouw gerealiseerd worden. Daarin willen de initiatiefnemers noodopvang en verzorging van alle dieren met problemen realiseren. Zo komen er een egelopvang en een knaagdierenopvang. Team Dierenhulp Westland gaat het vervoer van de gewonde dieren verzorgen.

Loeky Palm, die overigens inmiddels niet meer betrokken is bij het dierenopvangcentrum, noemde het in oktober vorig jaar een project van de lange adem. Zij hoopte toen dat er in de zomer van 2022 kon worden begonnen met de bouw.

Voorzitter van de stichting achter het dierenopvangcentrum Ulbe Spaans vertelde op de radio meer over deze nieuwe stap: