Archief
Klazien Zomer

Kerstmarkt Maassluis wordt tweedaags festival

De organisatie van de kerstmarkt ligt voortaan bij de Stichting Publieke Evenementen Maassluis (Spem). De Werkgroep Kerstmarkt Maassluis stopt ermee.

Vanwege de bezoekersaantallen die de kerstmarkt jaarlijks trekt, wordt de komende editie anders dan gewend. Het festival zal op zowel de zaterdag als de zondag worden gehouden om de drukte te spreiden. Ook zal een deel van de activiteiten verplaatst worden om een veilige looproute te waarborgen.

De vorige editie, in 2021, zou worden georganiseerd door de Spem en de Werkgroep Kerstmarkt Maassluis. De Veiligheidsregio liet weten geen vergunning te geven, als het festival dezelfde vorm zou hebben als voorgaande markten. Het plan om de kerstmarkt over twee dagen te spreiden kwam vanuit de Spem, maar de werkgroep wilde vasthouden aan het originele concept, vertelt Chris Zweers van de Spem. Toen is besloten het festival niet door te laten gaan.

Daarna werd afgesproken om begin april met de gemeente te kijken hoe de kerstmarkt er dit jaar zou gaan uitzien. De Werkgroep Kerstmarkt Maassluis heeft inmiddels besloten een punt te zetten achter de organisatie. ''De huidige regelgeving rondom vergunningen en onoverkomelijke verschillen van inzicht met de Spem zijn een reden tot het besluit. Wij hebben de afgelopen 15 jaar een concept neergezet wat tot ver buiten de regio op waardering kan rekenen, en door de verschillen van inzicht kan dit concept niet worden gewaarborgd'', zegt Maarten Huisman van de werkgroep in een toelichting.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis