Archief
WOS

WOS

'Ambachtsweg toch dicht houden voor doorgaand verkeer'

De Ambachtsweg in Wateringen kan beter toch dicht blijven voor doorgaand verkeer. Dat voorstel doet het college van B en W aan de gemeenteraad.

In 2020 werd de Ambachtsweg bij wijze van proef een jaar lang afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg werd ook gereconstrueerd, waarbij de bestaande wegversmallingen werden weggehaald. De gemeente wilde na de proef de weg definitief afsluiten voor doorgaand verkeer, maar een meerderheid van de gemeenteraad eiste september vorig jaar een snelle heropening. Volgens de raad zorgt afsluiting voor te grote problemen op de Noordweg en Poeldijkseweg.

Hoewel wethouder Pieter Varekamp een heropening 'onverstandig' noemde, volgde hij toch de wens van de raad. De weg zou begin maart weer open gaan. In voorbereiding daarop nam de gemeente verkeersremmende maatregelen: er werden grote plantenbakken neergezet. Die oplossing leidde echter tot kritiek van politieke partijen, omwonenden en de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH). Daarop zijn de bakken weer weggehaald.

Na overleg met bewoners en VRH is besloten om de weg alsnog dicht te laten.

Het idee is nu om de toekomst van de Ambachtsweg te betrekken bij een grotere discussie over de verkeerscirculatie rond Wateringen. Ten westen van de Ambachtsweg staat namelijk ook een nieuwe woonwijk (Wateringen-Noord) gepland.