Archief
WOS

WOS

Chauffeurs genieten van nieuwe tankautospuit: 'Ligt stabiel op de weg'

De brandweerkazerne van Maassluis beschikt over een nieuwe tankautospuit. Gisteravond overhandigde de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond het exemplaar, waar de chauffeurs erg blij mee zijn.

Om de zoveel jaar worden brandweerwagens vervangen. De nieuwe generatie tankautospuiten is van alle gemakken voorzien. Zo hangen er aan de wagen camera's waardoor je als chauffeur rondom het voertuig kan kijken. Dat is handig in smalle straatjes of als mensen hun auto te dicht op de rijbaan hebben geparkeerd.

De waterpomp in de tankautospuit (afgekort TAS of TS) bedienen de spuitgasten voortaan via een display. En er zit een uitrekframe aan boord waarmee de brandweermannen en -vrouwen hun handen kunnen wassen. "Aan alles is gedacht", aldus brandweercommandant René van der Linden. De kleur van het licht bij de bankjes voor de uitrukploeg kun je ook aanpassen. 's Nachts bijvoorbeeld is de verlichting groen, dat geeft meer rust.

De chauffeurs van de brandweerkazerne hebben al met de wagen geoefend en zijn razend enthousiast. "Hij ligt heel stabiel op de weg. Het is een zeer veilig voertuig om mee uit te rukken", aldus Van der Linden.

In totaal krijgen 18 kazernes in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de komende drie jaar een nieuw voertuig. Hoek van Holland was eerder deze maand al aan de beurt.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis