Archief
WOS

Westland start uitkering energietoeslag in mei

De gemeente Westland start in mei met het uitkeren van een eenmalige energietoeslag van 800 euro aan huishoudens met een laag inkomen.

Het gaat hierbij om huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. "Dan praat je over ongeveer 4.100 huishoudens", aldus wethouder Piet Vreugdenhil.

De huishoudens waarvan de gemeente genoeg gegevens heeft, krijgen de energietoeslag begin mei automatisch op hun rekening gestort. Op de gemeentelijke website is aangegeven welke groepen inwoners de toeslag zonder aanvraag ontvangen.
De huishoudens waarvan de gegevens niet compleet zijn bij de gemeente kunnen de energietoeslag vanaf mei aanvragen via de gemeentelijke website. Dat geldt ook voor de zelfstandige ondernemers.

Prijsstijgingen

Aanleiding voor de uitkering zijn de sterk gestegen prijzen van energie. "Hierdoor komen inwoners met een laag inkomen en een energiecontract met een flexibel tarief snel in de financiële problemen. Daarbij leiden de huidige ontwikkelingen tot nog grotere prijsstijgingen", stelt de gemeente.

Het Rijk heeft de energietoeslag uitgewerkt om minima te helpen bij hun energierekening. Dit is een extra landelijk middel aanvullend op een verlaging van de energiebelasting en duurzaamheidsmaatregelen. Deze energietoeslag is een vorm van bijzondere bijstand en geldt voor de periode van 1 januari tot en met 31 december dit jaar.

Voor huishoudens met een laag inkomen uit hun onderneming worden nog passende voorwaarden opgesteld.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland