Archief
WOS

WOS

Meer dan 200 beroepen bij Westland On Stage

Vmbo-leerlingen uit Westland kunnen dit jaar tijdens Westland On Stage kiezen uit meer dan 200 beroepen.

Tijdens dit jaarlijkse evenement kunnen scholieren kennismaken met verschillende bedrijven in de regio en daar op snuffelstage gaan. Vorig jaar ging Westland On Stage door de coronamaatregelen niet door, maar dit jaar is het dus terug. Wel is de kennismakingsdag verplaatst naar online en is de Doedag verplaatst naar 19 mei, waar dat normaal allemaal in februari was.

"We hebben gebruik gemaakt van Digimatch, een online programma waarin de leerlingen zich kunnen voorstellen aan bedrijven", legt Carly van Meurs namens de organisatie uit bij Maarten in de Middag. "De bedrijven kunnen vervolgens afspraken maken met de leerlingen en dat werkt hartstikke goed! We zitten er nu middenin. Deze week is de laatste ronde."

De organisatie is zeer te spreken over dit online systeem. "Het is ook leuk om te zien dat leerlingen die het normaal heel spannend vinden om op iemand af te stappen tijdens zo'n Beroepenfeest, zich via de digitale weg onwijs goed kunnen uitdrukken." Wel is het de bedoeling dat er volgend jaar weer een fysieke kennismakingsdag komt.

De animo van deelnemende bedrijven is erg goed. "We hebben meer dan 200 beroepen bij zo'n 125 verschillende bedrijven in de regio", aldus Van Meurs. "We zijn er superblij mee dat iedereen ons weer enthousiast wil ontvangen en vooral voor de jongeren is dat onwijs belangrijk."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland